maanantai 14. joulukuuta 2020

Kilchoman Machir Bay Cask Strength (2020)

Lähestyvän joulun kunniaksi Kilchoman Machir Bay julkaistiin rajoitettuna versiona täydessä tynnyrivahvuudessaan ja pullon kuvituksessa Islayn lampaat olivat saaneet hauskat tonttulakit. Machir Bayn 46% perusversio  ei kuulu tislaamon suosikkeihini, mutta katsotaan avoimin mielin kuinka vahvempi versio toimii.

Kilchoman Machir Bay Cask Strength, 58,6%. Limited Edition (2020)



Tuoksu on voimakas, kuivahkon turvesavuinen, tuhkainen ja raikkaan hedelmäinen. Hiiltynyttä tammea ja vaniljaista makeutta. Intensiivisempi ja parempi kuin perusversio.


Maku on hyökkäävän vahva, tuhkaisen turvesavuinen ja kirpeän sitruksinen. Runsas vanilja, palanut tammi ja Kilchomaneille tyypillisesti rosoisena tuntuva maltaisuus. Perusversio tuntuu tämän rinnalla kovin vetiselle ja mitäänsanomattomalle.

Jälkimaku jää viskin heikoimmaksi lenkiksi ja maku tuntuu nyt raa’ahkolle. Sitruksiset piirteet voimistuvat. Turvesavu on runsasta ja kuivahkoa. Vaniljainen makeus säilyy mukana loppuun asti.

Tuhti ja suoraviivainen Kilchoman, joka Machir Bayn perusversioon verrattaessa  tarjoaa joka osa-alueella kaikkea rutkasti enemmän. Valitettavasti viskin nuori ikä puskee varsinkin lopussa turhan häiritsevästi läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti