sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Linkwood 1996 20 yo, Douglas Laing #DL11150. The 20th Anniversary of SMAD

Naapurimaahamme Ruotsiin on tehty paljon eksklusiivisia pullotteita. Tässä iäkäs Linkwood, joka osoittautui varsin mainioksi tapaukseksi.

Linkwood 1996 20 yo, 58,8%. Distilled November 1996, bottled January 2017. Sherry Butt DL11510. Douglas Laing’s Old Particular. The 20th Anniversary of SMAD (The Single Malt Academy of Dalecarlia)



Tuoksu on aromikkaan hedelmäinen ja tyylikäs. Aprikoosia, tammea, suolaista lääkemäisyyttä, lakritsia ja tasapainoinen maltaisuus. Makeaa yrttisyyttä ja taustalta esiin nousevaa sherryä.

Maku on voimakas ja makean hedelmäinen. Aprikoosia, persikkaa ja makeaa appelsiinia. Tammi tuntuu puhtaana ja raikaspiirteisenä. Kiva lääkemäisyys ja suolaisuus.

Jälkimaku jatkuu raikkaana ja maukkaana. Lääkemäiset piirteet voimistuvat. Tammi ja vivahteikas hedelmäisyys ovat hyvin tasapainossa. Raikas minttuinen vivahde nousee esiin. Maku jatkuu huikean pitkään.

Maukas ja vivahteikas Linkwood todella hyvästä tynnyristä. Uusia makuvivahteita löytyy koko ajan. Hieno viski! Erilaisesta tynnyröinnistä huolimatta makuprofiilissa oli paljon yhtäläisyyksiä ja samaa voimaa kuin tässä Glentauchersissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti