torstai 31. joulukuuta 2020

Bowmore 10 yo, The RAF Benevolent Fund’s Battle of Britain 50th Anniversary Appeal Miniature

Vuoden viimeisenä viskiarviona kolmekymmentä vuotta sitten pullotettu Bowmore miniatyyri.

Bowmore 10 yo, The RAF Benevolent Fund’s Battle of Britain 50th Anniversary Appeal, 40%. Sole selling agent for the United Kingdom: Peter Dominic (5cl, 1990)



Tuoksu on makean hedelmäinen ja pehmeän turpeinen. Nuotiosavua, palvikinkkua, rasvaisuutta ja kosteaa mallasta. Taustalla suklaisia sävyjä.

Maku on pehmeän hedelmäinen, makeahkon turvesavuinen ja melko runsaan tamminen. Suolaisuutta, lääkemäisyyttä, pippurista mausteisuutta ja tasapainoinen maltaisuus. Hyvä kokonaisuus.

Jälkimaussa turpeisuus kääntyy hieman kitkeräksi ja lääkemäiseksi. Hedelmäisyys jatkuu pehmeänä ja runsaana. Viitteitä sherrytynnyreiden käytöstä. Tasapainoinen maltaisuus ja tammi. Viskin täyteläinen suutuntuma säilyy hienosti loppuun saakka.

Maukas ja sopivasti omaleimaista rosoisuutta omaava Bowmore. Makujen tasapaino ja viskin täyteläisyys ovat hyvällä tasolla kautta linjan. Tyylillisesti tässä ollaan lähellä tislaamon 1980-luvulla pullotettua 12-vuotiasta, eli 1980-luvun tislauksissa yleistynyttä laventelisuutta ei mukana ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti