perjantai 25. joulukuuta 2020

Bowmore 20 yo David Simson, Distillery Exclusive (2020)

Jouluviskinä tuore pullotus Bowmorelta. Tämä tislaamon perustajan David Simsonin mukaan nimetty viski on kypsytetty Oloroso ja PX -sherrytynnyreissä, joista sekoitettu 6000 pullon erä on myynnissä vain Bowmoren tislaamolla.

Bowmore 20 yo David Simson, 50,7%. Double Matured in Oloroso & PX Casks. (15 years in Oloroso Sherry Butts + 5 years in first-fill Pedro Ximénez Butts). Distillery Exclusive. (2020)



Tuoksu on pehmeän sherryinen ja täyteläinen. Tammi nousee tyylikkäänä mukaan. Kevyt tervaleijonainen turpeisuus. Paahteista maltaisuutta. lakritsia, nahkaa ja makeaa appelsiinia.

Maku on pehmeän toffeinen ja suklainen. Vahva sherryisyys ja sopivasti kuivuutta tuova tammi ovat hyvin tasapainossa. Lakritsin suolaisuutta. Pehmeä hento turvesavuisuus ja tervaisuus. Runsaan paahtunut maltaisuus sitoo maut saumattomasti yhteen.

Jälkimaku säilyy seesteisen pehmeänä. Tammi nousee sherryn takaa enemmän pintaan. Toffeinen makeus säilyy loppuun saakka. Hedelmäisyys kääntyy hapahkon marjaiseksi. Maukas tervaisuuden häivähdys tuo nätin vivahteen. Makua riittää pitkään ja viski säilyy täyteläisenä ja tasapainoisena. 

Tasapainoinen, herkullinen ja täyteläinen Bowmore. Lajissaan tyylipuhdas esitys. Hieno viski!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti