sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Laphroaig 18 yo (2010)

18-vuotiaan Laphroaigin edellisestä arviosta on kulunut jo 12 vuotta, joten annetaan tälle viskille nyt uusi mahdollisuus. Nyt lasissa vuonna 2010 pullotettu versio.

Laphroaig 18 yo, 48%. Bottled 2010 (L023557A)



Tuoksu on raikkaan merellinen, suolainen ja tuhkaisen turvesavuinen. Kiva tervaisuus tuo makeutta. Taustalla minttupastilleja ja tyylikäs tammi. Maltaisuus tuntuu rotevana taustalla.

Maku on pehmeä ja Laphroaigiksi kevytpiirteinen. Maukas turvesavu hallitsee makeahkona. Tammi nousee mukaan runsaan tyylikkäänä. Tuoksun tavoin raikas merellisyys on vahvasti läsnä. Kivan makea trooppinen hedelmäisyys. Yleisilme on seesteinen ja tyylikäs.

Jälkimaku jatkuu pehmeänä ja kevyen maukkaana. Makean tervainen turvesavu, poltettu tammi, roteva maltaisuus, merellinen suolaisuus ja makeana säilyvä hedelmäisyys kuljettavat viskin hiljalleen kauniisti hiipuvaan loppuun. 

Pehmeäpirteinen ja seesteisen kevyen makuprofiilin omaava Laphroaig, jossa kaikki osat ovat nätisti tasapainossa. Ei sitä tyypillisintä Laphroaigia ja keveydessään viski sisältää samoja elementtejä kuin naapuritislaamo Ardbegin 17 yo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti