perjantai 28. toukokuuta 2021

Chequers Over 12 Years. The Suberb Blended Scotch Whisky (1970’s-1980’s)

Lasiin John McEwan & Companyn vanha blendi. Yhtiön jäljet johtavat Linkwoodin tislaamoon, jonka mallasviski lieneekin sekoituksen pääosassa.

Chequers Over 12 Years, 43%. The Suberb Blended Scotch Whisky (0,75l, 1970’s-1980’s)



Tuoksu on roteva ja ronskipiirteinen. Kypsää hedelmää - luumua ja rusinaa. Vahvahko poltettu tammi ja blendiksi runsas maltaisuus. Suklaisia sävyjä, moottoriöljyä, pihkaa ja aavistus makeaa tervaisuutta. Tuhti ja erilainen.

Maku on pehmeä ja tuhti. Täyteläisyyttä on kuin mallasviskeissä. Kuivahko vahva sherryisyys ja palanut turpeisuus. Vanhaa sisältä poltettua tammitynnyriä, yskänlääkemäistä siirappisuutta ja yrttien katkeruutta. Puhdaspiirteisyydestä ei ole tietoakaan, mutta homma pysyy kuitenkin ihmeen hyvin kasassa.

Jälkimaku kuivahtaa ja palaneen turpeiset aromit voimistuvat. Runsas rusinaisuus, tumma suklaa ja kahvi tuntuvat vahvoina. Makeahkoa ja katkeraa yrttimäisyyttä. Pieni blendimäinen pistävyys nousee lopussa esiin.

Olipas tuhti blendi. Rosoinen ja palanut kokonaisuus toimi kiehtovasti ja pienen alkushokin jälkeen vivahteita löytyi vaikka muille jakaa. Hyvä, joskin aivan varmasti mielipiteitä jakava viski.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti