torstai 20. toukokuuta 2021

Paul John Brilliance (Indian Single Malt)

Pysytellään vielä hetki Skotlannin viskien ulkopuolella ja hypätään nyt Intiaan. Goassa sijaitseva John Distilleries on viime vuosina nostanut päätään ja on Amrutin ohella onnistunut ottamaan jalansijaa maailman viskimarkkinoilla. Skottityylistä viskiä tuottavan tislaamon markkina-alue kattaa nykyisellään jo nelisenkymmentä maata ja menestystä on tullut myös erilaisissa kilpailuissa. Otetaan nyt vuoronperään käsittelyyn tislaamon perussarja, joka käsittää kolme pullotetta - Brilliance, Edited ja Bold. Aloitetaan turpeettomalla Brilliancella.

Paul John Brilliance, 46%. Indian Single Malt. John Distillers. (5cl miniature)



Tuoksu on puhdaspiirteinen, nätin hedelmäinen ja vaniljainen. Hunajan makeutta. Pehmeä maltaisuus ja kevyt tammi.

Maku on erittäin pehmeä ja suutuntumaltaan melko täyteläinen. Vaniljaisuus ja hunajaisuus hallitsevat. Tammi tuo kuivuutta taustalle ja kevyt maltaisuus täydentää paketin. Todella puhdaspiirteinen yleisilme.

Jälkimaku ei ole pisimmästä päästä, mutta säilyy loppuun asti seesteisen pehmeänä ja tasapainoisena. Hunajaa, persikkaa, vaniljaa ja puhdasta maltaisuutta. Tammi tuo kuivuutta loppuun.

Kiva ja ikämerkitsemättömäksi viskiksi kypsä esitys. Tasapainoinen ja virheetön kokonaisuus tarjosi lajissaan positiivisen yllätyksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti