tiistai 25. helmikuuta 2020

Caol Ila Cask Strength, 55% (+-2004)

Caol Ila tuotti pitkään turpeista Islay-viskiä lähinnä blendien tarpeisiin ja markkinoilla oli vain satunnaisia tislaamon Single Malt pullotteita (tunnetuimpana 15 yo ”Flora & Fauna”). Vuonna 2002 tislaamo tuli kuitenkin toden teolla mukaan Single Malt -markkinoilla kolmen pullotteen voimin, kun 12 yo, 18 yo ja Cask Strength julkaistiin. Näistä 12 ja 18 -vuotiaat toimivat edelleen yhtiön valikoiman kulmakivinä. Nyt kuitenkin tarkastelussa jo lopetettu tuote, eli Cask Strength.

Caol Ila Cask Strength, 55% (+-2004)


Tuoksu on vahvapiirteinen ja merellisen raikas. Turvesavu tuntuu vahvana ja kuivahkona. Runsaasti sitrusta nousee esiin. Poltettua tammea ja suolaisuutta. Tyypillinen ja puhdaspiirteinen Ila.

Maku on täyteläinen ja prosentteihin nähden mukavan pehmeä. Turvesavu tuntuu hiiltyneenä. Makeahko hedelmäisyys tuo tasapainoa. Vaniljaa, greippiä, salmiakkia ja kevyesti tervaa.

Jälkimaku jatkuu puhtaana ja pitkänä. Turvesavu, hedelmäisyys ja suolaisuus ovat hyvin balanssissa. Kevyesti tammea nousee mukaan. Suutuntuma säilyy täyteläisenä.

Maukas ja puhdaspiirteinen esitys. Nätti Caol Ila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti