perjantai 20. maaliskuuta 2009

Nightwish - Made In Hong Kong


Nightwishin tuore cd-livejulkaisu höystettynä dvd-dokumentilla ja muutamalla musavideolla vaikutti ennakkoon varsin mielenkiintoiselle, mutta lopputulos ei aivan täytä odotuksia.

Nightwish - Made In Hong Kong (And in various other places) tarjoaa kuitenkin mukavan näytteen siitä, miltä bändi kuullosti livenä viimeisimmällä maailmankiertueellaan. Suuri miinus tulee kappalevalinnoista, sillä ainoatakaan Tarja Turusen aikaista biisiä ei syystä tai toisesta ole mukana. Näin kappalemateriaali keskittyy vain viimeisimmän, Anette Olzonin debyytin Dark Passion Play-levyn biiseihin. Olisin mielelläni kuullut myös vanhempaa materiaalia, sillä ne toimivat nykykokoonpanollakin aivan loistavasti, (ainakin parin näkemäni keikan perusteella). Mutta kuten bändikin on levyä kommentoinut, kysessä on levy-yhtiön painostuksesta julkaistu välityö, joten vähän jää sellainen olo, että nyt on menty siitä mistä aita on matalin. Ensi kerralla sitten julkaisuun täyspitkä keikka, kiitos. Kappaleiden nauhoituspaikat jäävät myös hämärän peittoon ja huhua onkin liikkunut myös siitä, että jopa biisien sisällä olisi tehty miksauksia eri paikoista.
Mutta tuon pienen negatiivisuuden perään on positiivistakin, nimittäin se tärkein eli musiikki on hyvää ja DPP:n kappaleet saavat livekäsittelyssä mukavaa voimaa ja säröä verrattuna studioversioihin. Linkitetään näytteeksi vaikkapa tämä mukavan Irkku-/Skottihenkinen instrumentaali Last Of The Wilds.

Dvd:n Dokumentti kertoo kiertueen tapahtumista haastatteluin ja muutamien lyhyiden livepätkien avulla, myöskään perinteisiä "känni-uunoiluja" unohtamatta. Kyllä tuon kerran katsoi. Ennemmin näkisin kyllä kuvallisenakin kokonaisen keikan.

Kokonaisuutena puutteista huolimatta kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä ostos ja rahalle saa kuitenkin ihan kelpo vastineen.

1 kommentti:

  1. Näinhän se nykyään on, että kaikilta isommilta bändeiltä tuppaa tulemaan liki joka levyn jälkeen jonkinlainen live markkinoille :-( Onhan siinä tietysti puolensa tosi fanien ja keräilijöiden näkökulmasta, mutta jotenkin on vaan ikävä näitä 70-luvun 'isoja' livejulkaisuja. Purplen 'Made in Japan' tai vaikka Priestin 'Unleashed in the East'...

    VastaaPoista