Lauantai-iltana tulikin jo törmättyä toiseeen Ola Dubh -versioon, eli Ola Dubh Special Reserve 16, 8%, joten tässä kommentit tuoreeltaan.
Olut on kypsytetty tynnyreissä, joita on aiemmin käytetty Highland Parkin tislaamon 16-vuotiaan mallasviskin kypsyttämiseen.
Tuoksussa vahvaa tummaa suklaata ja humalan katkeruus tuntuu enemmän kuin 12-versiossa. Maku on pehmeä ja todella täyteläinen. Tummaa suklaata, vahvaa mustaa kahvia, humalaa ja aavistus sherryistä makeutta tasapainottamassa makuja. Jälkimaku on kuivahko, jossa humalointi tuntuu vahvana. Hento savuisuus "leijailee" ympärillä.
Kokonaisuutena kuivempi ja vahvemmin humaloidun tuntuinen kuin "pikkuveljensä" Ola Dubh 12. Tyylillisesti tässä versiossa ollaan siis lähempänä "Old Engine Oilin" kuivaa katkeruutta, mutta huomattavasti pehmeämmässä ja maukkaammassa muodossa. Hyvä olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti