sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Torabhaig Allt Gleann Batch Strength 61,1% (2023)

Torabhaigia tynnyrivahvana.

Torabhaig Allt Gleann Batch Strength 61,1%. Bottled 3.8.2023



Tuoksu on yllättävän pehmeä jopa täydessä vahvuudessa. Tuhti turvesavu on intensiivisenä läsnä. Savusaunaa, palvikinkkua, tervaa, vaniljaa ja sitruunankuorta. Tuhdista turpeisuudesta huolimatta yleisilme on merellisen raikas ja puhdaspiirteinen. Maltaisuus pitää rungon hyvin kasassa.

Maku jatkaa tuoksun aloittamaa linjaa saumattomasti. 61.1% tuntuu miellyttävän pehmeälle. Turvesavuisuus hallitsee hiiltyneen tammen ja makeahkon tervaisuuden säestämänä. Vaniljaa on erittäin runsaasti. Sitrusten kirpeys kielii nuoresta iästä, mutta kokonaisuus ei tunnu kuitenkaan liian raa’alle. Tuoksun tavoin maltaisuus pitää homman tasapainossa.

Jälkimaku jatkuu raikkaissa merkeissä. Sitrus, merellinen suolaisuus, palanut tammi ja vanilja jatkuvat selkeinä. Turpeisuus säilyttää voimakkuutensa, mutta nyt selvästi alkua kuivempana. Nuoruus iskee lopussa pintaan pistävyytenä, mutta turvesavu peittää pahimmat särmät ja kokonaisuus pysyy hyvin hallinnassa. Makua ja turvesavua riittää pitkään.

Mainio vahva nuorukainen, missä palat loksahtavat kivasti paikoilleen. Nuoreksi viskiksi kokonaisuus on varsin hyvä ja tarjosi paljon enemmän kuin aiemmin julkaistu laimennettu versio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti