tiistai 28. syyskuuta 2021

Torabhaig Allt Gleann, The Legacy Series (2021)

Isle of Skyen uudelta Torabhaig-tislaamolta saatiin markkinoille The Legacy Series -sarjan toinen julkaisu. Ensimmäinen pullotus oli varsin kelpo esitys, joten lähdetään hyvillä odotuksilla nyt kakkososan kimppuun.

Torabhaig Allt Gleann, The Legacy Series, 46%. First-Fill Bourbon barrels and Re-fill Whisky barrels. (2021)



Tuoksu on raikkaan sitruksinen ja pehmeän vaniljainen. Kuivahko turvesavuisuus nousee kivasti esiin. Omenaa, merellistä suolaisuutta ja puhdaspiirteinen maltaisuus. Tammi tuntuu kevyenä ja tuoreena. Nuoren viskin raakuus pyörii ympärillä.

Maku on maukkaan turvesavuinen ja vaniljainen. Sitrusten happamuutta ja raikkautta. Puhdas kuivahko maltaisuus ja tuore tammi. Omenaa, banaania ja lääkemäistä suolaisuutta.

Jälkimaussa sitrusten kirpeys voimistuu. Turpeisuus on kuivahkoa ja miellyttävän pehmeää. Tammea, tuhkaisuutta, omenaa ja greippiä. Nuoren viskin raakuus on koko ajan läsnä ja suutuntuma jää melko ohueksi.

Tämä Torabhaigin toinen julkaisu on kehityskelpoinen nuorukainen, mutta ei pärjää sarjan aloittaneelle 2017-Vintagelle. Iän karttuessa tisleessä on kyllä potentiaalia vaikka mihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti