maanantai 20. syyskuuta 2021

Kilchoman PX Sherry Cask Matured (2021)

Testissä Kilchomanin uusi PX-Sherrytynnyreissä kypsytetty pullotus.

Kilchoman PX Sherry Cask Matured, 47,3%. (2021)

This special edition is a combination of 33 casks, 9 only matured in Pedro Ximénez casks and 24 finished in PX casks for between 12 and 18 months. Vatting of roughly 2/3rds finished casks from 2013 and 1/3rd full maturation casks from 2015.


Tuoksu on kypsän marjainen, pehmeän sherryinen ja lempeän turvesavuinen. Runsas maltaisuus, palanut tammi ja kevyt tervaisuus. Mustaherukkaa, luumua ja rusinaa. Hyvä tasapaino!

Maultaan viski on maukas, pehmeä ja täyteläinen. Sherry ja turvesavu hallitsevat odotetusti. PX yrittää nousta esiin makeana, mutta poltettu tammi taittaa maun nopeasti kuivempaan suuntaan. Maltaisuus on tislaamolle tyypillisesti rosoista ja runsasta. Turvesavu on hiiltyneen tervaista ja sulautuu kokonaisuuteen nätisti. Suolaisuus, kypsä marjaisuus (mustaherukka) ja rusinaisuus nousevat taustalta esiin.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena. Turpeisuus voimistuu edelleen ja hiiltynyt tammi kuivattaa sherryä sopivasti. Suutuntuma säilyy täyteläisenä. Maussa riittää voimaa pitkään.

Erittäin hyvin onnistunut sherrykypsytys Kilchomanilta. Paketti pysyy hienosti tasapainossa ja täyteläinen maku on ikäisekseen kypsä ja herkullinen. Selkeästi parempi kuin tämän vuoden Loch Gorm. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti