maanantai 13. syyskuuta 2021

Bowmore 20 yo, 50%. Douglas Laing Old Malt Cask (50ml, +-2003-2004)

Lasissa 1980-luvun laventelikaudella tislattua Bowmorea Douglas Laingin pullottamana.

Bowmore 20 yo, 50%. Douglas Laing Old Malt Cask (50ml, +-2003-2004)



Tuoksu on aikakautensa Bowmoreille tyypillisesti makean trooppisen hedelmäinen, pehmeän laventelinen ja hennon turpeinen. Salmiakkista suolaisuutta nousee esiin. Tammi ja maltaisuus tuntuvat taustalla seesteisen pehmeinä ja puhdaspiirteisinä. Lempeä sitruksisuus tuo kirpeyttä ja taittaa kukkaista makeutta. Nätti!

Maku on makea ja vahvapiirteinen. Voimakas laventelinen kukkaisuus nousee heti hallitsevaksi. Tuoksun tavoin salmiakin suolaisuus ja sitrusten raikkaus tuovat kontrastia makeudelle. Tammi nousee mukaan puhtaana ja kokonaisuutta kuivattavana. Pehmeä maltaisuus sitoo aromit yhteen. Vaniljaa, banaania, herukanlehteä ja aprikoosia.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja tuhtina. Laventeli ja hedelmäinen makeus säilyttävät otteensa loppuun asti. Kukkaisöljyä ja vaniljaa, sekä hyvin hennosti turpeisuutta ja tervaa. Tuore tammi tuo oman kivan vivahteensa taustalle. Herukanlehtien happamuutta ja kirpeyttä. Suutuntuma säilyy öljyisen täyteläisenä. Makua riittää pitkään.

Hyvä ja vahvapiirteinen Bowmore, joka laventelisuudessaan on varmasti vahvasti mielipiteitä jakava. Omaan makuuni erittäin maukasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti