torstai 11. maaliskuuta 2021

Torabhaig 2017 The Legacy Series - The Inaugural Release

Skotlannin länsirannikon Isle of Skye on ollut pitkään saaren ainoana tislaamona toimineen Taliskerin koti. Nyt perinteikkään toimijan rinnalle on saatu uusi kilpailija, kun Torabraighin tislaustoiminta alkoi vuonna 2017. Tislaamon turvesavuisesta tuotannosta saatiin äskettäin markkinoille ensimmäinen pullote ja ilahduttavasti se löysi tiensä myös Alkon hyllyyn. Otetaan siis nyt testiin tämä maailmalla runsaasti mielenkiintoa herättänyt tuote.

Torabhaig 2017 The Legacy Series - The Inaugural Release, 46%. First-fill bourbon barrels (2021)



Tuoksu on kuivahkon turvesavuinen ja vaniljainen. Sitruksisuus tuo raikkautta. Puuhiiltä, tuhkaa, mineraalisuutta ja suolaista merenrantakalliota. Nuori ikä tuntuu hienoisena raakuutena.

Maku on makeahkon vaniljainen ja tuhkaisen turvesavuinen. Salmiakkista suolaisuutta. Pippurisuus tuo särmää. Sitrusten happamuutta ja tuoretta tammea.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja miellyttävän turpeisena. Hiiltynyttä tammea, vaniljaa, sitrusta ja suolaisuutta. Suutuntuma on öljyinen ja makujen tasapaino säilyy hyvin.

Miellyttävä ja maukas nuorukainen. Turvesavuisuus on jopa yllättävän vahvasti läsnä ja kokonaisuudessa on paljon yhtymäkohtia nuoriin Kilchoman-pullotteisiin. Lupaava ensikosketus tähän uuteen Skyen tislaamoon!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti