perjantai 19. maaliskuuta 2021

Ardbeg 1977, Bottled 2003

Kymmenen vuotta sitten arvioin sokkomaistelussa Ardbeg 1977 vintage-pullotteen ja tuolloin lasissa oli vuonna 2004 pullotettu versio. Otetaan 1977 nyt uudelleen käsittelyyn, mutta nyt vuonna 2003 pullotettuna versiona.

Ardbeg 1977, 46%. Bottled 2003 (L3 041)



Tuoksu on raikkaan sitruksinen, runsaan vaniljainen ja kuivahkon turvesavuinen. Puuhiiltä, tuhkaa, lääkemäisyyttä ja suolaisuutta. Toffeen makeutta ja täyteläinen puhdas maltaisuus.

Maku on täyteläinen, tuoreen tamminen, tuhkaisen turvesavuinen ja makean vaniljainen. Yleisilme on puhdaspiirteinen ja vahvapiirteinen! Hedelmäisyys nousee mukaan raa’ahkon kirpeänä ja vivahteikkaana. Suutuntuma on öljyinen.

Jälkimaku jatkuu voimakkaana ja herkullisena. Turvesavu, tammi ja runsas maltaisuus ovat nätisti tasapainossa. Raa’an hapahko hedelmäisyys (greippi, omena) ja makea vanilja ovat hyvin esillä. Turpeisuus kuivuu hiilimäiseksi ja tuhkaiseksi. Raikas sitrus ja suolaisuus nousevat lopussa esiin. Pituutta riittää hienosti. 

Tyypillinen ja vahvapiirteinen, klassinen Ardbeg. Kokonaisuus on kautta linjan tasapainoinen ja puhdaspiirteinen. Erittäin hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti