perjantai 19. helmikuuta 2021

Islay Trilogy 1969 36 yo, Murray McDavid Mission

Murray McDavidin Islay Trilogy on ”mysteerimalt” kolmen Islayn tislaamon tuotannoista. Viskin reseptiikka on kuitenkin yleisesti tiedossa: Bunnahabhain 1968 matured in a fresh sherry cask. Bowmore 1969 matured in Bourbon wood and Bruichladdich 1966 matured in Bourbon wood. Jostain syystä pullossa on mainittu vain sekoitteen nuorimman viskin tislausvuosi 1969 ja iäksi 36 yo. Pullotusajankohdallisesti viski on oikeasti kuitenkin vain noin 34-vuotias. Etiketin tekijällä ei siis ole ollut aivan paras päivä.

Islay Trilogy 1969 36 yo, 40,3%. A marriage of selected Islay Malts (Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain). Murray McDavid Mission. 



Tuoksussa tyypillinen 1960-luvun lopun Bowmore tuntuu hallitsevana. Raikasta trooppista hedelmäisyyttä (mangoa), makeaa vaniljaa ja toffeeta. Tyylikäs tammi ja pehmeä maltaisuus. Yleisilme on kevyehkö ja hienostunut. Kevyt yrttinen vivahde. Sherrykypsytetty Bunnahabhain tuo kypsää ja makeaa hedelmäisyyttä taustalle.

Maku on erittäin pehmeä ja tasapainoinen, mutta potkua kaipaisi vähän enemmän. Trooppinen hedelmäisyys hallitsee odotetusti, sillä sitä löytyy pääsääntöisesti muutenkin kaikista sekoituksen tämän aikakauden viskeistä. Mango, passion, ananas ja aprikoosi hallitsevat hedelmäilotulitusta. Tammi tuo kuivempaa vivahdetta ja hento sherryisyys täyteläisyyttä. Maltaisuus pysyttelee kevyenä taustalla.

Jälkimaku ei ole pisimmästä päästä ja edelleen voimaa jää vähän kaipaamaan. Trooppinen hedelmäisyys säilyttää otteensa loppuun saakka ja nyt tammi nousee myös vahvempana mukaan. Tasapaino säilyy hyvin ja onhan tämä vallan helposti nautittavaa ja pehmeää.

Maukas ja erittäin pehmeä sekoitus. Vahvuutta olisi saanut olla enemmän ja alhaiset prosentit kielivät, että sekoitukseen on kipattu tynnyrit, joiden alkoholipitoisuus on vajonnut huolestuttavan alas, eikä näillä olisi yksistään ollut enää niin hyvää potentiaalia pullotettavaksi. Erilaisia tynnyreitä yhdistelemällä tuloksena oli kuitenkin vielä varsin kelpo viski.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti