keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Bruichladdich 3D3 - Third Edition, The Norrie Campbell Tribute Bottling

Turpeista Bruichladdichia reilun kymmenen vuoden takaa. 3D3 - Third Edition on sekoitus Bruichladdichin valmistamista kolmesta erilaisen turpeisuuden omaavista viskistä: Bruichladdich, Port Charlotte ja Octomore. Kyseinen pullote oli tislaamon ensimmäinen, johon käytettiin erittäin vahvan turvesavuista Octomorea. Pullote on omistettu vuonna 2006 menehtyneelle Norrie Campbellille, joka tunnettiin Islaylla perinteisesti käsityönä tehdyn turpeenleikkauksen viimeisenä taitajana.

Bruichladdich 3D3 – Third Edition. The Norrie Campbell Tribute Bottling, 46%. 



Tuoksu on lihaisan savuinen ja lempeän tervainen. Palvikinkkua, grillimakkaraa, savusaunaa, kypsää hedelmäisyyttä ja runsas kosteana tuntuva maltaisuus. Aromikas ja nätti!

Maku on maukkaan pehmeäpiirteinen, tervaisen turvesavuinen ja makean hedelmäinen. Tuoretta luumua, maitosuklaata, palanutta tammea ja aavistus sitruksista happamuutta.

Jälkimaku jatkuu pitkänä lempeän turvesavun hallitessa. Kypsä hedelmäisyys suolautuu kokonaisuuteen saumattomasti. Maltaisuus pitää paketin ryhdikkäänä ja tammi tuo sopivaa kuivuutta taustalle.

Herkullisen pehmeä ja lempeän turvesavuinen Bruikka. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti