keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Bowmore 1995/2012, Malts of Scotland - Sherry Hogshead Mos 12057

Malts of Scotlandin lukuisista pullotuksista löytyy runsaasti myös Bowmoren viskejä. Tässä niistä yksi.

Bowmore 1995/2012, 58,9%. Sherry Hogshead Mos 12057. Distilled 04/1995, bottled 11/2012. Malts of Scotland (5cl, 96 bottles)



Tuoksu on lempeän tervaisen turvesavuinen ja kuivahkon sherryinen. Tammi on heti tyylikkäänä mukana. Aprikoosia, banaania, suolapähkinää ja suklaatoffeeta. Maltaisuus sitoo aromit tasapainoisesti yhteen. Sherry ei jyrää muita aromeja alleen, joten refill-tynnyristä lienee kyse.

Maku on prosentteihin nähden yllättävän pehmeä. Suutuntuma on täyteläinen. Maukas sherryisyys hallitsee tasapainoisena.  Kevyen tervainen turvesavuisuus ja runsas maltaisuus pitävät otteessaan. Tammi nousee tuomaan kuivempaa vivahdetta. Taustalla aavistus katkeraa yrttisyyttä.

Jälkimaku on raikas ja pitkä. Tuoretta luumua, omenaa ja rusinaa. Turvesavu kuivahtaa sopivasti ja maltaisuus säilyy edelleen tuhtina. Tammi tuntuu sopivasti palaneena. Siirappista yskänlääkemäisyyttä.

Maukas ja vivahteikas Bowmore, eli ikäluokassaan tyypillisen hyvää. Sherry jättää kivasti tilaa myös muille vivahteille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti