lauantai 30. tammikuuta 2021

Macallan 1990 12 yo, Murray McDavid Fresh Sherry Cask #MM8738

Pitkästä aikaa Macallania lasissa. Tislaamon nykyinen, jokseenkin kliininen tuotanto ja ”luxusbrändäys” ei jaksa juurikaan kiinnostaa ja vanhempien pullotteiden hinnat ovat karanneet pilviin. IB-puolelta saattaa kuitenkin maukasta maisteltavaa vielä löytää. Tässä hyvä esimerkki Murray McDavidilta.

Macallan 1990 12 yo, 46%. Distilled May 1990, bottled Nov 2002. Fresh Sherry, Cask ref MM8738. Murray McDavid



Tuoksua hallitsee muhkea sherryisyys. Runsaasti rusinaa, kuivattua luumua ja makeaa appelsiinia. Maltaisuus luo sherryisyyden taakse vahvan rungon. Lakritsin suolaisuutta, kahvia ja kevyt paahteinen tammi.

Maku on vahvapiirteinen ja tuoksun tavoin maukkaan sherryinen. Rusinaisuus on vahvana läsnä. Maltaisuus on rotevaa ja viskin suutuntuma tuhdin täyteläinen. Kahvia, poltettua tammea ja makeaa sitrusta.

Jälkimaussa sherryisyys säilyttää makeutensa loppuun asti. Sitruksista happamuutta nousee mukaan. Maltaisuus on edelleen runsasta. Salmiakkista suolaisuutta. Kevyt tammi tuo sopivasti kuivuutta taustalle. Lopussa sherryisyys kääntyy hieman rikkiseksi. Makua ja täyteläisyyttä riittää pitkään.

Vahvarunkoinen ja odotetusti tuhdin sherryinen vanhan liiton Macallan. 46% pullotusvahvuus tuntuu juuri oikealle, eikä veden kanssa ole tarvetta kikkailla. Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti