perjantai 22. tammikuuta 2021

John Begg 12 yo Gold Cap (1970's)

Royal Lochnagarin tislaamolta löytyi aikoinaan John Begg  -blendin koti ja sydän. Nyt lasissa perussekoitetta iäkkäämpi 12 vuotta kypsytetty Gold Cap. Viski on pullotettu 1970-luvun aikana, eli aivan tuoreesta tapauksesta ei ole kyse.

John Begg 12 yo Gold Cap, Blended Scotch Whisky, 43%. (1970’s)



Tuoksu on raskaspiirteinen, likaisen rasvainen ja palaneen moottoriöljyinen. Kypsää hedelmäisyyttä (sherryä?) ja suklaata. Runsas rusinaisuus nousee esiin. Maltaisuus tuntuu vahvahkona. Nykypäivän blendien puhtaasta kliinisyydestä ei ole tietoakaan, vaan rosoisuutta löytyy laajalla rintamalla.

Maku on seesteisempi kuin mitä tuoksu antoi olettaa. Kypsää tummaa hedelmää, palanutta voita, kohtalaisesti maltaisuutta ja tammea. Rusinaisuus voimistuu taustalla. Kuivahko turpeisuus nousee myös esiin.

Jälkimaku jatkaa alun palanutta ja öljyistä linjaa. Blendimäisyys nostaa hivenen päätään kevyenä viljaisuutena. hapahkoa sitrusta nousee esiin. Tumma sherryinen hedelmäisyys säilyy vahvana ja ylikypsänä. Palanut turpeisuus voimistuu lopussa.

Tuhti ja roteva blendi, jonka makumaailma on sekalainen ja rosoinen. Taatusti erilainen tuote, kuin mihin nykypäivän kliinisissä blendeissä on totuttu. Kaikessa raskaspiirteisyydessään vahva ja mieleenpainuva esitys!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti