keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Trooper ale, Robinsons Brewery


Kaikenlaiset rockbändien nimillä ja etiketeillä varustetut juomat lisääntyvät ja kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Valikoimissa löytyy niin viinejä, oluita, kuin kirkkaita viinojakin. Valitettavasti tuntuu kuitenkin sille, että näissä tuotteissa liian usein tärkeintä on juurikin se ulkoasu, sisällön ollessa sitten sitä tylsää ”bulkkitavaraa”.  Oluista esimerkkinä vaikkapa ruotsalainen mitäänsanomaton Motörhead Bastards-lager, muutamista kotimaisista virityksistä puhumattakaan.

Iron Maiden onnistuu sen sijaan yllättämään uutuudellaan varsin positiivisesti. Brittiläinen Robinsons Brewery on valmistanut maukkaan ja ”peribrittiläisen” alen, joka Iron Maidenin Piece of Mind-albumilta löytyvän klassikkokappaleen mukaan sai nimekseen Trooper.

Etiketissä olutta kuvaillaan seuraavasti: ”TROOPER is a Premium British Beer inspired by 
Iron Maiden and handcrafted at Robinsons brewery. Malt flavours and citric notes from a unique blend of Bobec, Goldings and Cascade hops dominate this deep golden ale with a subtle hint of lemon”. 

Trooper, 4,7% on varsin pehmeä ja helposti juotava ale.

Tuoksussa tuntuu makeahko runsas hedelmäisyys, sopivan vahva humalointi, maltaisuus, sekä mukava salmiakkinen vivahde.

Maku on runsaan hedelmäinen, sopivan makea ja tasapainoisen maltainen. Humalointi tuntuu selvästi, mutta se ei nouse liian hallitsevaan rooliin. Kiehtova lakritsinen vivahde. Hyvä tasapaino.

Maukas, erittäin pehmeä ja helposti juotava olut, joka osui ainakin omiin makumieltymyksiini todella hyvin. Kokonaisuuden kruunaa Maidenin The Trooper-singlestä tuttu kuvitus. Hieno tuote.

Erikoista: Erilaisilla keskustelupalstoilla tms. kritisoidaan usein maamme alkoholipolitiikkaa ja säännöksiä, mutta tämän oluen yhteydessä kunnostautui rakas naapurimme Ruotsi. Sikäläinen laki nimitäin sanoo, että alkoholituotteissa ei saa olla mitään viittauksia sotaan, aseisiin tai muuhun vastaavaan. Trooperin ratsumies katsottiin siellä epäsopivaksi, joten Ruotsia varten panimo joutui tekemään etiketistä uuden muokatun version. Suomessa Trooper on vähittäismyynnissä alkuperäisetiketillä.

Trooperin etiketti

Trooper-etiketin karsittu Ruotsi-versio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti