sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ben Nevis 1984 25 yo, cask #98/35/5

Ben Nevis 1984 25 yo, 56,3%. Bottled 2010. Cask no. 98/35/5


Kypsytetty 14 vuotta ex-Bourbontynnyrissä + 11 vuotta ex-Sherrytynnyrissä.

Tuoksu on todella voimakas ja pistävä. Kuivaa sherryä, vahvaa suklaata, espressoa. Taustalla raikas marjaisuus ja hyvin kevyt turpeisuus. Vaikeasti avautuva, joten kokeillaan hieman laimennettuna:
Vesilisän kera tuoksu avautuu mukavasti ja sherryisyys makeutuu selvästi. Hedelmäisyys on runsasta. Salmiakkia, maltaisuutta, tammea, nahkaa. Hyvä kokonaisuus.

Maku on voimakas ja kirpeän hedelmäinen. Kuivattuja sekahedelmiä, anista. Kuiva maltaisuus. Tuoksun tavoin ”raakana” vaikeasti avautuva, joten laimennus on paikallaan:
Maku muuttuu täyteläisemmäksi ja on runsaan sherryinen. Fariinisokeria, poltettua puuta, yrttimäistä katkeruutta. Taustalla suolaisuutta, sekä vahva nahan vivahde. Maku avautuu mukavan monimuotoiseksi.

Jälkimaku tarjoaa vahvaa kahvia ja tummaa suklaata, sekä hiiltynyttä tammea ja kuivaa tanniinisuutta. Viinimäisyys on hapahkoa. Maku on pitkä, mutta loppu muuttuu hieman liian katkeraksi. Myös puu nousee vahvana esiin.

Vahva sherryjyrä, mutta maku ei pysy ihan balanssissa ja tietty kitkeryys häiritsee.  Laimennettuna avautuu kuitenkin ihan maukkaaksi. Haastava viski ja vaikea maisteltava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti