torstai 6. kesäkuuta 2013

KISS, Reckless Love - Hartwall Areena, Helsinki 3.6.2013


Hartwall Areenalla tarjottiin Amerikan rokkia koko rahan edestä, kun maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva KISS saapui 40-vuotisjuhlakiertueellaan paikalle.

Illan avasi kotimainen Reckless Love, joka koki lämppäribändin kovan kohtalon. Vain mustalla verhoiltu valtavan kokoinen ja ankea lava, halliolosuhteisiin vaatimaton valaistus ja (liian) hiljainen äänenvoimakkuus pitivät huolen, ettei esitys säväyttänyt. Lähes haukotuttavan puolituntisen ainoat valonpilkahdukset olivat pari tuttua radiohittiä (Beautiful Bomb ja Hot).

Vaan KISSiähän tänne oli tultu katsomaan ja johan meno muuttui. ”You wanted the best, you got the best. The hottest band in the world – KISS”-avausspiikin jälkeen bändi ”ratsasti ”lavalle hämähäkin muotoisen upean valotelineen päällä. Tämä yhtyeen uuteen lavarakennelmaan kuuluva ”spider” esiteltiin yleisölle ensi kerran vasta pari päivää aiemmin Tukholmassa.


Psycho Circus toimi hienona avauksena ja tästä jatkettiin tasaisesti yhtyeen uran hyvin kattavan materiaalin parissa. Vanhat 1970-luvun klassikot kuultiin ja bändin 1980-luvun ”maskittomalta” ajalta mukaan oli napattu takuuvarmat hitit Heaven’s On Fire ja Lick It Up. Uusinta Monster-albumia esiteltiin kahden kappaleen verran.

KISS on kasvomaalaustensa ohella tunnettu upeasta lavashowstaan ja siitä saatiin näyte tälläkin kerralla. Valot olivat todella upeat, Pommit paukkuivat, savua tuprusi ja liekit loimottivat. Suuri taustascreen tarjosi hienoa kuvitusta sekä livekuvaa esityksestä. ”Hämähäkki” liikkui lavan yllä hienosti.  Keikan jälkeen kuuluikin kommentteja tyyliin ”voiko enää näyttävämpää olla” ja paha tästä on visuaalisesti paremmaksi pistää.


Shown runko noudatteli aiemmilta KISS-keikoilta tuttua kaavaa (itselleni tämä oli kolmas KISS-keikka), jossa tietyt settiin istutetut osuudet olivat bändin aiemmin nähneille helposti ennalta arvattavat, kuten Gene Simmonsin korkealla valotelineen päällä laulama God of Thunder ja Paul Stanleyn ”lento” yleisön halki permannon keskellä sijainneelle pikkulavalle laulamaan Love Gunia. Raketteja ampuva kitara nähtiin myös, sekä rumpali ampumassa singolla.
Suuria showelementtejä siis tarjoiltiin, eikä pitkästymään päässyt. Hymy herkässä oli mukava suunnata kotimatkalle, kun huikea ilotulitus oli päättänyt viimeisenä kuullun Black Diamondin. KISS on erittäin viihdyttävä ja hyvässä vedossa edelleen, vaikka esiintymisvuosia on takana jo 40.KISS mallia 2013:

- Paul Stanley, laulu, kitara
- Gene Simmons, laulu, basso
- Eric Singer, rummut, laulu
- Tommy Thayer: kitara, laulu

Illan setti (lähde: YLE):

1. Psycho Circus (Psycho Circus, 1998)
2. Shout It Out Loud (Destroyer, 1976)
3. Let Me Go, Rock’n’Roll (Hotter Than Hell, 1974)
4. I Love It Loud (Creatures Of The Night, 1982)
5. Hell Or Hallelujah (Monster, 2012)
6. War Machine (Creatures Of The Night, 1982)
7. Heaven’s On Fire (Animalize, 1984)
8. Deuce (Kiss, 1974)
9. Say Yeah (Sonic Boom, 2009)
10. Shock Me/Outta This World (Love Gun, 1977 / Monster, 2012)
11. God Of Thunder (Destroyer, 1976)
12. Lick It Up (Lick It Up, 1983)
13. Love Gun (Love Gun, 1977)
14. Rock And Roll All Nite (Dressed To Kill, 1975)

15.Detroit Rock City (Destroyer, 1976)
16.I Was Made For Lovin’ You (Dynasty, 1979)
17. Black Diamond (Kiss, 1974)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti