lauantai 1. kesäkuuta 2013

Epica, My Reflection - Nosturi, Helsinki 30.5.2013

Epica

Nosturissa koettiin sinfonisen metallimusiikin juhlaa, kun hollantilainen Epica saapui Suomeen juuri ennen yhtyeelle koittavaa taukoa. Bändin laulajattaren Simone Simonsin jo pitkällä oleva raskaus tulee piakkoin viemään hänet bändin sijaan lastenhoitopuuhiin.

Ennen Epicaa lavalla nähtiin kuitenkin kotimaista väriä My Reflectionin muodossa. Yhtyeen melodinen metalli oli hieman epäselvistä soundeista huolimatta livenä ihan toimivaa. Esikoisalbumin Dreamland Drowning (2012) kahdestatoista kappaleesta oli puolen tunnin keikkasettiin mahdutettu kahdeksan. Laulajatar Jennin ääni oli kiva ja sopi mukavan melodisiin kappaleisiin mainiosti. Ihan pirteä veto ja bändin cd lähtikin matkamuistoksi kotiiin.

My Reflection

Setlist, My Reflection


Vuonna 2002 perustettu Epica on tullut tunnetuksi sinfonisesta metallistaan, keulakuvanaan mezzosopraano Simone Simons. Simonen klassinen laulu, raskaat kitarariffit, sekä pitkät ja mahtipontiset kappaleet ovat muodostuneetkin yhtyeen tavaramerkiksi.

Simone Simons

Ennen illan keikkaa bändin jäsenet olivat hyvällä tuulella hämmästellen Helsingin aurinkoista ja varsin lämmintä säätä, kun olivat odottaneet tulevansa kylmään pohjolaan. Aiemmilla Suomen visiiteillä salmiakilla maustettuihin snapseihin tykästynyt Simone harmitteli naureskellen, että nyt jää "salmarit" lapsen takia juomatta. Illan keikalle bändiläiset lupailivat hyvää läpileikkausta yhtyeen koko uran varrelta ja sellainen saatiinkin...

Bändi ja bloggari ennen illan keikkaa

Epica oli lavalla juuri niin vakuuttava kuin oli mielessäni toivonutkin. Simonen ääni on uskomattoman upea ja livetilanteessa jopa vielä parempi kuin levyiltä kuultuna. Tällä laulajatterella on hieno kyky heittäytyä kappaleisiin ja nostaa äänellään ne sellaisiin ulottuvuuksiin joita ei levyiltä kuunnellessa tavoita. Upeutta korostivat koko keikan ajan erittäin hyvät ja selkeät soundit.
Vaikka olin aivan fiiliksissä Simonen suorituksesta, ei muu yhtye jäänyt yhtään heikommaksi. Kitarat jyräsivät juuri niin vahvasti kuin pitääkin, kosketinten luodessa taustalla hienoa melodiaa. Basso ja rummut jyskyttivät jämäkkinä taustalla. Bändin esiintyminen oli myös näyttävää ja koko yhtyeellä tuntui olevan vilpittömän hauskaa lavalla.
Keikan loppupuolelle oli säästetty "Epican helmi", eli jyhkeä Cry for the Moon, joka Simonsin mukaan on Epican uran kulmakivi ja soitettu lähes jokaisella bändin keikalla. Kappale tuntuu olevan yhtyeelle todella merkittävä ja muistorikas. Biisin videota on muuten katsottu YouTubessa yli 16 miljoonaa kertaa.


Noin 1t.45min. kului nopeasti illan täyttäessä odotukset täysin ja tästä esiintymisestä on vaikea keksiä oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa.

Lähitulevaisuudessa Simonen aika ja ajatukset menevät siis esikoislapsen parissa, mutta toivotaan, että Epica palaa jossain vaiheessa yhtä vahvana, kuin mitä se nyt Nosturissa esittäytyi. Lupauksia paluusta esitettiin jo ensi vuodeksi...Setlist, EpicaEi kommentteja:

Lähetä kommentti