sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Hopealinja Silver Blues - Erja Lyytinen, Hämeenlinna 7.6.2013


Hämeenlinnan laivarannasta startannut kolmetuntinen Hopealinjan Silver Blues-risteily tarjosi lämpimän kesäillan lisäksi kotimaista huippubluesia. Erja Lyytinen oli houkutellut bluesväen liikkeelle ja risteily olikin viimeistä paikkaa myöten täynnä.

Viime vuosina on ollut mukava huomata, kuinka esiin on noussut uusi bluessukupolvi ja etenkin ilahduttavaa on ollut huomata myös naisten innostus tähän musiikkilajiin.


Erja Lyytinen aloitteli kitaroineen ja bändeineen risteilysettinsä puolisen tuntia laiturista irtautumisen jälkeen, joten aika maisemien katselulle laivan kannelta jäi tällä kerralla lyhyeksi. Muutamiin maisemakuviin toki oli aikaa ja ehtipä upean auringonlaskun bongaamaan kannelta vielä heti keikan päättymisen jälkeenkin.
Kahteen 45 min settiin jaettu keikka + pitkät encoret tarjosivat laadukasta kuultavaa. Lyytinen on kitaristina/laulajana loistava, varman ja lämminhenkisen esiintymisen tempaistessa mukaansa. Keikalla vallitsi rauhallinen, mutta innostunut tunnelma ja tällaiseen pieneen tilaan bändi sopikin erittäin hyvin. ”Olohuonekeikka” onkin varsin kuvaava nimitys esitykselle.


Lyytinen loisti illan tähtenä, mutta hyvä oli myös koko yhtye. Kitaristi Davide Floreno täydensi hienosti ja soolotkin lähtivät maukkaasti. Basisti Juha Verona oli varmaotteinen, kuten myös rumpali Miri Miettinen. Rockväki muistaa Miettisen takavuosilta ainakin Broadcastin ja Gringos Locosin riveistä, sekä myös Ben Granfelt Bandistä.

Settilistassa kuultiin hyvä sekoitus uutta ja vanhaa, niin Erjan omaa tuotantoa, kuin lainattuakin materiaalia. Välillä muisteltiin blueslegendoja, kuten Robert Johnsonia ja ajatuksissa mentiin kauas Amerikkaan  Missisippille. Missisippillä on muuten äänitetty myös Erjan albumi ”Dreamland Blues” (2006), osin paikallisten muusikoiden kanssa. Lyytisen uusin albumi Forbidden Fruit (2013) sai myös toki reilusti tilaa ja huomiota illan setissä.

Viimeiset tahdit kaikuivat järvellä vain hieman ennen laivan rantautumista lähtölaituriin ja  hyvillä mielin saattoi astella takaisin ukkoskuuron jälkeiseen kosteaan, mutta lämpimään kaupunkiin. Hieno ja lämminhenkinen ilta laadukkaan livemusiikin parissa!
1 kommentti:

  1. Useampaan kertaan Erjan ja bändin livenä nähneenä voin vain yhtyä näihin ylisanoihin. He ovat viime vuosina nousseet kansainväliselle tasolle, joten toivottavasti saavat ansaitsemansa huomion ja menestyksen.

    VastaaPoista