sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Benromach Organic

Elintarvikkeissa luomutuotteita alkaa olemaan saatavilla jo laajalti eri tuoteryhmissä, mutta viskeissä luomumerkittyihin pullotuksiin törmää vielä harvakseltaan. Skotlannin Speysiden pienimmän tislaamon, eli Benromachin valikoimasta tällainen kuitenkin löytyy.

Benromach Organic, 43%, Matured in virgin Amererican oak casks.


Tuoksu on kepeän hedelmäinen ja raikas. Taustalta nousee esiin kevyesti turpeisuutta. Vadelmaa, sitrusta. Kevyt maltaisuus, märkää pahvia.

Maku on makeahkon hedelmäinen ja sitruksisen kirpeä. Kevyt, mutta kuitenkin selkeästi tuntuva turvesavuisuus pyörii ympärillä. Makea kukkainen vivahde. Kuiva runsas maltaisuus.

Jälkimaussa turpeisuus nousee vielä selvemmin esiin, vaikka kevyttä se edelleen onkin. Sitrusta, heinää, kevyt maltaisuus. Märän pahvin vivahde rikkoo viskin puhtautta ja makujen tasapainoa.

Benromach Organic on ihan hyvä perusviski. Nuori ja raikas, helposti juotava ja kevyt. Tämänkaltaiselta viskiltä odottaa kuitenkin puhdasta makuprofiilia ja siinä olisi ollut hieman parannettavaa, sillä tuo märän pahvin vivahde rikkoi ikävästi kokonaisuutta. Muuten siis ihan ok tuote.

3 kommenttia:

  1. Itse maistoin 2007 tuon ekaa versiota, ja muistiinpanojeni mukaan se oli jonkin verran parempi. Mausteisempi ja mukana savuakin hitunen. Juttelin UISGEssa edustajan kanssa, ja hän sanoi, että aikovat palata Organicissa alkuperäiseen reseptiin jossain vaiheessa. Totesi, että nykyinen on kevyempi ja ei savuakaan enää. Valitettavasti en osaa sanoa mistä sen sitten tunnistaa (L-koodi tms.). Harmi, että ei tullut puheeksi.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän kuitenkin tässäkin tuota savuisuutta tuntuu. Pullokoodista löytyy pullotuspäivämäärä, joka tässä pullossa oli 08/05/12.

    VastaaPoista
  3. Joko olen väärin maistellut, tai menee pullotukset ristiin :) Viimeksi kun maistelin niin savua ei tullut kirjattua ylös. Muuten olen pääasiassa samoilla linjoilla, eli ihan hyvä perusviski. Tietenkään en voi maistella rinnakkain 2007 ja viimeksi tehtyä, mutta mielikuvien mukaan pidin aikaisemmasta enemmän. Erityisesti mausteisuus oli siinä mukava.

    VastaaPoista