sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Turisas - Verkatehdas, Hämeenlinna 22.4.2011


Maailmalla runsaasti keikkaillut ja hyvässä suosiossa oleva "viikinkimetalliyhtye" Turisas palasi pääsiäiseksi kotiin ja Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanaja-saliin, joten mikä olikaan parempi tapa viettää pitkäperjantai-iltaa, kun lähteä kuuntelemaan hyvää livemusiikkia.

Illan lämppäribändit Deadforger ja Crimfall tuli myös kuunneltua, mutta hieman vaisuiksi kummankin esitykset jäivät. Tavallaan ihan ok matskua, mutta eipä näillä paljon salin tunnelma kohonnut.


Tunnelmaa saatiin heti Turisaksen astellessa lauteille. Upea avauskappale To Holmgard and Beyond tempaisi yleisön mukansa ja upeat pyrotehosteet loistivat kirkkaina tummassa salissa. Bändi otti yleisönsä varmalla esiintymisellä, eivätkä edes pienet tekniset ongelmat menoa haitanneet. Kappaleita kuultiin tasaisesti yhtyeen kaikilta kolmelta levyltä ja hieman reilut puolitoista tuntia kestänyt esitys oli kokonaisuutena varsin hyvin rakennettu ja viihdyttävä. Livenä bändi kuulostaa erittäin hyvälle ja Turisas erottuukin mukavasti edukseen monista muista, sillä perinteisten soitinten lisäksi vahvasti esillä olevat viulu ja haitari täydentävät ja tuovat vahvan omaleimaisen vivahteen yhtyeen musiikkiin. Tummahko valaistus ja näyttävät pyrot tarjosivat hienon taustan tälle mahtipontisiakin sävyjä tavoittelevalle musiikille.


Turisas on vahvassa vireessä ja tämä keikka kotikaupungissa osoitti, että paljon hyvää on lupa tältä joukkiolta vielä odottaa. Stand up and fight - kantahämäläinen Battle Metal on voimissaan!

Verkatehtaan upea sali osoitti jälleen toimivuutensa, joten toivottavasti jatkossakin saadaan nauttia laadukkaasta rockmusiikista näissä hienoissa puitteissa.

Settilistassa oli mukana ainakin seuraavat:

To Holmgard and Beyond
One More
The March of the Varangian Guard
Take the Day!
The Messenger
A Portage to the Unknown
The Great Escape
Miklagard Overture
In the Court of Jarisleif
Hunting Pirates
Stand Up and Fight
?
Sahti-Waari
Battle Metal


Konsertin avauskappale "To Holmgard and Beyond"

Turisas:

Mathias Nygård, Laulu
Jussi Wickström, Kitara
Hannes Horma, Basso
Tude Lehtonen, Rummut
Olli Vänskä. Viulu
Netta Skog, Haitari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti