torstai 28. huhtikuuta 2011

Kuukauden levyklassikko 28: Accept - Metal Heart


Huhtikuun klassikkona perinteistä 1980-luvun heavya Saksasta.

Accept - Metal Heart julkaistiin vuonna 1985 ja albumi olikin sulavaa jatkoa yhtyeen loistavalle, 1983 julkaistulle Balls To The Wall-levylle. Monien mielestä Balls To The Wall onkin "se" Accept-levy, mutta itselle on aina kolahtanut enemmän Metal Heart ja sen upeasti rullaavat ja melodiset kappaleet. Udo Dirkschneiderin karhea ääni sopii levyn ilmeeseen hienosti ja kitarakaksikko Wolf Hoffman & Jörg Ficher tarjoavat parastaan. Huikeaa kitarailotulitusta läpi levyn.

Metal Heart tarjoaakin melodisen, mutta samalla raskaan kasariheavyn ystäville lähes täydellisen paketin eikä tämän levyn parissa pääse pitkästymään!

Nimibiisi Metal Heart käynnistää juhlat mahtipontisin sävelin ja kappaleen Beethovenilta pöllitty kitarasoolo jaksaa viehättää kerrasta toiseen.
Midnight Mover jatkaa raippaalla otteella ja hienolla melodialla ja tehokkaasti jytisee myös sitä seuraava Up To The Limit.
Nopea Wrong Is Right on huippu, huikean hieno heavyralli ja Sreaming For A Love-Bite Jyrää vahvalla kitarariffillään vastustamattomasti.
Too High To Get It Right tuo mieleen AC/DC:n, vahvaa jyräystä ja maukasta stemmalaulantaa.
Dogs On Leads alkaa hieman vaisuhkosti, mutta kasvaa kertosäkeeseen jälleen maukkaaksi ja tyypilliseksi Accept-vedoksi.
Teach Us To Survive on levyn väliinputoaja ja jää jamitteluhenkisyydessään jälkeen levyn muista kappaleista.
Suvantovaihe on kuitenkin lyhyt ja Living For Tonight palauttaa palikat taas vastaanpanemattomasti oikeaan asentoon. Tehokas ja upeasti jyräävä biisi!
Hienoa melodiaa tarjoilee päätöskipale Bound To Fail. Rullaavasti kulkeva teos onnistuu mainiosti ja päättää lähes täydellisen levykokonaisuuden.

Upea levy joka puolustaa paikkaansa yhtenä 1980-luvun merkittävimmistä heavyjulkaisuista.

Udo Dirkschneider: Lead vocals
Wolf Hoffmann: Guitars, electric sitar on intro of "Metal Heart", backing vocals
Jörg Fischer: Guitars, backing vocals
Peter Baltes: Bass Guitar, keyboards, backing vocals
Stefan Kaufmann: Drums

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti