torstai 30. syyskuuta 2010

Highland Park 1990

Pari kuukautta sitten maistelussa käväisi Highland Park 1994, eikä se tuolloin kovin suuria tunteita herättänyt. Nyt tuon pullotteen rinnalla maistelussa sen "isoveli" vuosimallia 1990.

Highland Park 1990, 40%. Bottled 2010.
Created exclusively for global travel retail.


Tuoksu on kevyt, raikkaan ja suolaisen merellinen. Sherryisyys tuntuu pehmeänä ja kuivahkona. taustalla hentoa yrttisyyttä -minttu, anis, sekä kuivaa viljaa. Hunajaista makeutta, lakritsia.

Maku on pehmeä ja mukavan hedelmäinen. Sherryisyys on keveää, mutta täyteläisempää ja tasapainoisempaa kuin 1994-versiossa. Kuivattuja sekahedelmiä, ripaus kaakaota, pehmeää makeahkoa mallasta ja hyvin hento turvesavuisuus. Tämä viski on hyvin "pyöreä" ja helposti nautittava. Pieni maun laimeus tosin vaivaa tätäkin pullotetta.

Jälkimaku on pehmeä ja sherryisyys muuttuu raikkaampaan ja kirpeähkön marjaisaan suuntaan, turpeisuus kuivuu ja mallas nousee vahvana esiin. Kuivaa ruohikkoa, kanervaa. Vähän pliisu, lisää voimaa kaipaisi.

Tavallaan ihan tyylikäs ja kauniisti ikääntynyt viski, joka saa 1994-version tuntumaan rinnallaan todella raakileelta. Miinuksena tässäkin vain 40% vahvuus, joka tuntuu latistavan makua liikaa - jotain jää puuttumaan.. Kokonaisuus menee osioon "ihan kiva", vaan eipä juuri muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti