sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Goose Island Bourbon County Stout


Vaihteeksi maistelussa Bourbontynnyreissä kypsytettyä vahvaa Stoutia Yhdysvalloista.

Goose Island Bourbon County Stout 2009, aged in Bourbon Barrels, 13%.

Tämän hyvin tumman oluen tuoksu on mainio. Makean siirappista mallasta sekä sopivasti kuivaa, vaniljaista puuta. Bourbontynnyröinti on mukavan selkeästi esillä.

Maku on pehmeä ja kevyesti hiilihappoinen. Makea maltaisuus, kypsä hedelmäisyys sekä vaniljainen tammi luovat hyvän ja tasapainoisen kokonaisuuden, jossa alkoholi pysyy ihmeen hyvin piilossa. Taustalta esiin nousee voimakasta paahteisuutta ja espressoa.

Jälkimaussa kuivan puun vivahde nousee vahvemmin esiin makeuden takaa ja nyt myös alkoholi muistuttaa olemassaolostaan lämmittäen mukavasti kurkkua. Loppuun kaipaisi ehkä hieman enemmän täyteläisyyttä.

Erittäin hyvä, makea Stout, jolle Bourbontynnyrikypsytys sopii kuin nenä päähän tuoden mukavan persoonallisen vivahteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti