sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Feis Ile 2010 osa 2: Lagavulin

Lagavulin 1994/2010. 52.7%, OB for Feis Isle 2010, 528 Bts., European Oak ex Sherry Cask.

Tuoksussa kuivaa vahvaa savua ja turvetta. Sherry tuntuu kuivan hedelmäisenä ja "tiukkana". Vahvaa tummaa suklaata.

Maku on yllättävän kuiva. Vahva turpeisuus taistelee sherryisyyden kanssa eikä tasapainoa oikein tunnu löytyvän. Savuisuus on voimakasta ja todella kuivaa, jopa hieman kitkerää. Vaikeasti avautuva ja "tiukka".

Jälkimaku jatkuu kuivan savun merkeissä, taustalta nousee hedelmäisyyden sekaan jotain hapanta, (suoturvetta). Aika kireä tapaus.

Hieman outo ja sulkeutunut. Tämä olisi ehkä kaivannut hieman vettä? Paljon samaa kuin tislaamon 16-vuotiaassa, joka ei ole suosikkeihini kuulunut milloinkaan.


Lagavulin, bottled 2010. 52.5%, OB, Limited edition, only available at the distillery, 6000 Bottles.

Tuoksu on huomattavasti kevyempi ja pehmeämpi kuin edellisessä. Raikas sherryisyys, pehmeää savua ja runsaasti kuivattuja hedelmiä. Merellistä suolaisuutta.

Maku on pehmeä ja se tuntuukin ainakin edellisen jäljiltä suhteellisen kevyelle. Savuisuus on pehmeää ja makeaa, grillattuja hedelmiä, bbq-kastiketta, tervaa. maukas ja tasapainoinen.

Jälkimaussa makeus säilyy yllättävän hyvin ja tervainen savu ja hedelmäisyys hallitsevat. Loppu hiipuu hieman liian nopeasti ja muuttuu aavistuksen "vetiseksi".

Hyvä ja makean maukas Lagavulin. Pidempi ja vahvempi jälkimaku olisi nostanut tämän jopa erittäin hyvien viskien kastiin. Omaan makuuni selvästi parempi kuin yllä oleva Feis Ile-pullotus.

(Kuvat: Whsikysamples)

2 kommenttia:

  1. Onko hajua kuinka vanhaa tuo Lagavulinin limited edition oikein on? Tuli ostettua juuri pullollinen, mutta tietoa ei näytä löytyvän mistään.

    VastaaPoista
  2. Ei tietoa. Veikkaisin että se on sekoitus eri ikäisistä tynnyreistä..

    VastaaPoista