sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Glen Avon 35 yo

Vahvan Sherryisen viikon päätteeksi arvioitavana vielä yksi loistava yksilö, joka on samalla tämän blogin blogiteksti numero 500.

Glen Avon 35 yo, Single Highland Malt, 41,2%. (Tislaamo ei tiedossa). Gordon & MacPhail. ( +-1995)

Viski on väriltään yksi tummista kohdalle osuneista.

Tuoksu on voimakas, mutta miellyttävän pehmeä ja odotetusti runsaan sherryinen. Kuivattuja luumuja, mustaa teetä, makeaa sitrusta, poltettua sokeria. Taustalla sopiva tamminen vivahde. Hmm.. Muistuttaa paljon maistamiani vanhoja Macallaneita.

Maku on pehmeä ja "paksu". Herkullinen makea sherry hallitsee. Rusinaa, taatelia, viikunaa. Kirpeähkö marjaisuus tuo raikkautta. Tammi tuntuu vahvana taustalla ja kuivattaa kokonaisuutta kevyesti.

Jälkimaussa hedelmäisyys kuivahtaa hieman happamaan suuntaan ja puu tuntuu vahvana, mutta kauniina. Sherryisyys on edelleen varsin hallitsevaa. Tanniininen & pehmeä loppumaku.

Herkullinen ja helposti juotava, todella pehmeä sherrymonsteri. Upea "old school" viski!

Mutta miltä tislaamolta viski on peräisin? Siihen ei kaiketi suoraa vastausta löydy, mutta varsin usein vastaavia pullotteita on yhdistetty Glenfarclasiin. Tämän pullotteen kohdalla omat aistit vievät vahvasti Macallanin suuntaan, mutta kuten sanottu, tätä voi vain arvailla. Pääasia kuitenkin on se, että viski on todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti