lauantai 5. kesäkuuta 2021

Kilchoman Finland Small Batch No.3 (2021)

Kilchoman on ollut viime aikoina hyvä kohde maamme Islay-viskien harrastajille, sillä pullotteita on saatu kiitettävästi Alkon hyllyyn ja valikoima on ollut pienten erien ansiosta mielenkiintoinen ja vaihteleva. Tämän kevään uutuuksista arviossa oli jo Loch Gorm ja torstaina valikoimaan saapui tislaamon jo kolmas eksklusiivisesti Suomeen pullottama viski, Finlad Small Batch No.3. Otetaan uutuus heti tarkasteluun.

Kilchoman Finland Small Batch No.3, 47,5%. Casks: 70% Bourbon, 25% Madeira, 5% Sherry (2021)



Tuoksu on tuhti ja pehmeän turvesavuinen. Makeaa maltaisuutta, paahdettua tammea ja kevyt poltetun lannan vivahde. Raikas hedelmäisyys, hapahko sitrus ja makea vanilja.

Maku on pehmeä ja täyteläinen. Runsas vanilja, tuhkainen turvesavu, maanläheisen rosoinen maltaisuus ja hiiltynyt tammi. Hedelmäisyys tuo makeutta ja Madeira kevyen vivahteensa taustalle.

Jälkimaku jatkuu tuhdin pehmeäpiirteisenä. Kuivahko turvesavu on edelleen hallitsevassa roolissa. Makea hedelmäisyys, hapan marjaisuus ja edelleen runsaana säilyvä maltaisuus tuntuvat selkeinä. Lopussa sitrusten kirpeys ja hienoinen nuoren viskin raakuus nostavat päätään esiin.

Nätisti tislaamonsa näköinen tuote ja viski on kokonaisuutena täyteläisempi ja pehmeämpi kuin viime vuoden Batch 2. Hieman lisää ikää ja vielä rohkeampaa viinitynnyreiden käyttöä jäin kuitenkin kaipaamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti