maanantai 21. kesäkuuta 2021

Isle of Jura 8 yo (1970’s)

Juran 1960-luvulla tislatut viskit ovat olleet trooppisessa hedelmäisyydessään varsin herkullisia. Mahdollisesti tuota hienoa 1960-luvun tuotantoa tarjoaa myös tämä 1970-luvulla pullotettu 8-vuotias yksilö. Miniatyyri ei tarjoa infoa pullotusvahvuudesta, eikä pullon tilavuudesta.

Isle of Jura 8 yo, n/a %, (miniature, 1970’s)



Tuoksu on maitosuklainen ja pehmeän maltainen. Hunajaa, merellistä suolaisuutta, raikkaita yrttejä ja hyvin hento turpeinen vivahde. Herukkaista kirpeyttä. Nätti tasapaino. Yleensä 1960-luvun Bowmoreille tyypillinen trooppinen hedelmäisyys nousee hiljalleen taustalta esiin. 

Maku on mukavan pehmeäpiirteinen, mutta samalla tuhtimakuinen. Makeahko maltaisuus hallitsee. Raikas trooppinen hedelmäisyys. Suklaisuutta, pähkinää, tammea ja kookosta.

Jälkimaku jatkuu seesteisen tasapainoisena. Maltaisuus hallitsee nättinä. Hunajaista makeutta, sekä herukoiden happamuutta ja kirpeyttä. Tammi nousee taustalta kivasti esiin. Pähkinäisyys jatkuu runsaana läpi makukaaren. Maku loppuu hieman lyhyeen.

Tämä kauniin tasapainoinen Jura tarjoaa ikäisekseen seesteisen tyylikkään kokonaisuuden. Bonuspiste Bowmoremaisesta trooppisesta hedelmäisyydestä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti