maanantai 7. kesäkuuta 2021

Tamnavulin Sherry Cask Edition

Viime vuosina viskimaailman huolena ja puheenaiheena on ollut mallasviskien jatkuvasti nouseva hintataso. Tähän trendiin Tamnavulin lyö nyt kiilaa julkaisemalla varsin maltillisesti hinnoitellun sherryisen viskin. Tämä Ruotsin myydyimpiin mallasviskeihin nopeasti noussut pullote saatiin nyt myös Alkoon ja hinta ei todellakaan päätä huimaa. Pullo nimittäin irtoaa hintaan 35€. Katsotaan, millaisen vastineen tähän rahaan saa.

Tamnavulin Sherry Cask Edition, 40%. Matured in American White Oak Barrels and finished in Oloroso Sherry Casks. (Batch No. 30502)Tuoksu on raa’ahko ja ilmeisen nuori, mutta samalla pehmeän sherryinen. Makea hedelmäisyys ja hapahko kirpeä marjaisuus hallitsevat. Maltaisuus on tislaamolle tyypillisen kevyttä. Rusinaa, kahvia, vaniljaa ja hyvin kevyt tammi.

Maku on tuoksun raakuuteen nähden yllättävän pehmeä. Makea sherryisyys ja hedelmäisyys hallitsevat. Viskin runko jää kevyeksi, mutta on puhdaspiirteinen ja raikas. Taustalla suklaisia ja vaniljaisia sävyjä. 

Jälkimaku kääntyy enemmän tuoksun raa’ahkon kirpeisiin aromeihin. Sherry säilyttää makeutensa. Maltaisuus ja tammi pysyttelevät edelleen varsin kevyinä taustalla. Maku loppuu melko lyhyeen, mutta tasapaino säilyy yllättävän hyvin.

Varsin edulliseksi mallasviskiksi Tamnavulin tarjoaa rahalle hyvän vastineen. Jos mallasviskit eivät ole entuudestaan tuttuja, on tässä mainio ponnahduslauta perusblendeistä ylöspäin. Itse näen tämän myös kesäisten juomasekoitusten pohjana, joissa vain mielikuvitus on rajana reseptejä kokeillessa. 

Tällaisen hintaluokan viski on tervetullut uutuus monine mahdollisuuksineen, vaikka pidempään mallasviskejä harrastaneille ei mitään suurta elämystä tarjoakaan.

Tamnavulinista ja sitruunalimonadista sai helposti maukkaan kesädrinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti