perjantai 16. huhtikuuta 2021

Glen Calder, Gordon & MacPhail (75cl, 1980’s)

Gordon & MacPhailin vanhat mallasviskipullotteet ovat olleet pääsääntöisesti laadukkaita. Kurkataan nyt vaihteeksi sekoiteviskien maailmaan ja otetaan arvioon blendi 1980-luvulta.

Glen Calder 40%. Scotch Whisky from the Glenlivet District. Selected by Slijterij-Wijnhandel Wim Bakker, Amsterdam. Gordon & MacPhail (75cl, 1980’s)



Tuoksu on pehmeä, kevyen sherryinen ja miellyttävän mausteinen. Hunajaista makeutta ja suklaatoffeeta. Tammi ja maltaisuus tuntuvat kevyinä taustalla. Hienoinen jyväviskin pistävyys puskee myös esiin.

Maku on erittäin pehmeä ja rungoltaan kevyt. Tuoksun tavoin kevyt sherryisyys hallitsee. Kuivaa viljaa, kosteaa maltaisuutta ja kevyt kuivahko tammi. Taustalla blendimäistä nuorta raakuutta.

Jälkimaussa viljaisuus voimistuu ja sherry kuivahtaa jääden enemmän taustalle. Maltaisuus tuo hieman täyteläisyyttä. Runsas mausteisuus tuo ryhtiä. Maku ei jaksa kantaa kovin pitkään.

Blendiksi hyviä elementtejä, mutta maku ei jaksa kantaa loppuun asti. Rinnakkain maistettuna ei aivan pärjää saman aikakauden John Begg - sekoitteelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti