keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Ardbeg TEN (2007)

 Lasissa kolmetoista vuotta sitten pullotettu Ardbeg TEN.

Ardbeg TEN, 46%. Bottled 2007. (Bottle code L7 142)


Tuoksu on täyteläinen, vaniljainen ja banaaninen. Turvesavu tuntuu pehmeänä ja makeana. Kypsää trooppista hedelmää, puuhiiltä ja kevyesti tammea.

Maku on pehmeän täyteläinen ja lempeän turvesavuinen. Palanutta tammea, runsaasti vaniljaa ja kypsää banaania. Maltaisuus tuntuu taustalla tuhtina.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja maukkaana. Makeus säilyy yllättävän hyvin. Pehmeää turpeisuutta, kypsää persikkaa, sopivasti tammea, keveää kukkaisuutta ja salmiakin suolaisuutta. Kiva pippurisuus tuo särmää.

Maukas ja tyypillisen laadukas TEN! Parivertailussa erot vuonna 2018 pullotettuun versioon jäivät melko pieniksi, joten hyvällä tiellä Ardbeg tämän tislaamon kivijalkapullotteen kanssa on edelleenkin.


2 kommenttia:

  1. Tässä pitäisi saada ysäri kymppiä lasiin. Eikös se jossain vuosituhannen vaihteen jälkeen ollut kymppi markkinoilta poissa liian suuren kysynnän takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä nykymallin TEN julkaistiin vuonna 2000 ja on ollut sen jälkeen jatkuvasti saatavilla. Tätä aiemmat 10 yo merkinnällä olleet pullotteet ovat nykyään jo harvinaisia ja kalliita.

      Poista