torstai 22. lokakuuta 2020

Bowmore 12 yo, 40% (5cl, brown dumpy bottle, early 1980’s)

Vanhat viskiminiatyyrit ovat välillä melkoista lottoa, kun viskien pitkään hyvänä säilymisestä pienessä pullossa ei aina takeita ole. Myös haihtuminen on usein ongelmana ja jatkuvasti esimerkiksi huutokaupoissa näkee varsin vajaita pulloja. Nyt kohdalle osui kuitenkin jotain erityistä, eli huikean upea Bowmore 1980-luvun alusta.

Bowmore 12 yo, 40% (5cl, brown dumpy bottle, early 1980’s)



Tuoksu on huumaavan aromikas ja runsaan trooppisen hedelmäinen. Mangoa, papaijaa, nallekarkkeja ja makeaa sitrusta. Hyvin hento turpeisuus ja ripaus tuoretta tammena. Hieno!

Maku on tuoksun tavoin herkullisen hedelmäinen ja raikas. Mangoa, herukkaa, tuoretta tammea, pehmeää maltaisuutta ja hyvin hento turpeisuus.

Jälkimaku kuivahtaa hieman ja makea nallekarkkinen hedelmäisyys kääntyy nyt enemmän happamaan marjaisuuteen (herukkaa). Raakaa mangoa, kookosta ja sopivasti tammea. Turpeisuus voimistuu taustalla.

Upea 12 yo! Makuprofiilista päätellen tämän on pakko olla 1960-luvulla tislattua, sillä tunnusomaiset hedelmäisen raikkaat piirteet ovat niin vahvana läsnä. Bowmore 12 yo tässä ruskeassa pullossa julkaistiin käsittääkseni ensimmäisen kerran vuonna 1980 ja aivan ensimmäisistä eristä on nyt oltava kyse. Veikkaan rohkeasti 1968-1980. Maistamani myöhemmin pullotetut versiot ovat hieman sherryisempiä ja makuprofiililtaan enemmän 1970-lukulaisia.  Aivan huikea viskielämys!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti