torstai 1. syyskuuta 2011

Fuller's Brewer's Reserve No. 2


Fuller's-olutpanimon ensimmäinen, viskitynnyreissä kypsytetty Brewer's Reserve No. 1 ei suuremmin säväyttänyt. Nyt testissä No. 2, joka on kypsynyt entisissä konjakkitynnyreissä.

Fuller's Brewer's Reserve No. 2, Oak Aged Ale. 8,2%. Matured for a year in Fine Cognac Casks, ( 20 casks).

Väri: kaunis Pronssi.

Tuoksu: Runsaasti humaloitu, maltainen. Siirappista makeutta. Tynnyrikypsytyksestä ei tunnu merkittäviä viitteitä, no ehkä hieman tynnyrin tuomaa kuivuutta, (puuta).

Maku: Mukavan raikas ja yllättävän pehmeä. Humalointi tuntuu reippaana, mutta ei liian hallitsevana. Kevyesti paahtunutta mallasta, poltettua sokeria. Hyvällä mielikuvituksella voi aistia jotain konjakkimaisuutta. Makujen tasapaino on hyvä, mutta täyteläisyyttä voisi olle enemmänkin.

Jälkimaku on sopivan humalainen ja kuivan maltainen, sekää aavistuksen tamminen. Taas konjakin ssaa esiin vain "kuvittelemalla". Loppu tuntuu hieman vetiselle.

Ihan hyvä olut, joka miellytti kokonaisuutena enemmän kuin viskitynnyreissä kypsynyt ensimmäinen julkaisu. Konjakin osuus on lopputuloksessa varsin vähäinen, mutta vuoden tynnyrikypsytys on varmasti hionut olutta ja muodostanut tälle mukavan tasapainoisen makumaailman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti