perjantai 16. syyskuuta 2011

W&M House Malt - Born on Islay, 1994/2002

Wilson & Morganin pullottaman House Malt-sarjan tuotteet ovat saaneet ihan kohtuullisen hyviä arvosteluja, joten otetaan tarkasteluun niistä yksi.


Wilson & Morgan House Malt - Born on Islay. Single Islay Malt. Distilled February 1994, bottled February 2002. 43%. Room Sample, Cask No. 794-801.

Tuoksu on runsaan savuinen - hiiltynyttä puuta, poltettua kumia. Tervainen makeus ja kypsä hedelmäisyys, sekä hieman yskänlääkettä. Voimakas turvejyrä.

Maku on suuntuntumaltaan pehmeä. Viski on voimakasarominen, jota varsin tuhti nuotiosavu hallitsee. Poltettua puuta, hieman kumia, sekä kirpakkaa hedelmää. Sopivasti tervaista makeutta. Nuoruus nousee esiin tiettynä maun "raakuutena", mutta makujen tasapaino säilyy yllättävänkin hyvänä.

Jälkimaku on kirpeähkö ja turvesavuinen. Taustalla tervaa, kypsää hedelmää ja hieman kumia. Makukaari on lyhyt, joskin savu jää pyörimään aisteihin huomattavan pitkäksi aikaa.

Vahvoja makuja omaava nuori Islay-viski. Nuoruudestaan huolimatta ei nyt ihan toivoton tapaus, vaan kyllä tämä jopa pärjää vartailussa monille tislaamoiden virallisille pullotteille vastaavassa ikäluokassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti