tiistai 20. syyskuuta 2011

Bowmore De Luxe

Tarkastelussa 1980-luvun alussa pullotettu ikämerkitsemätön Bowmore:



Bowmore De Luxe, 43%, (early 1980's), 5cl

Tuoksu on tyypillinen aikansa Bowmoreille. Trooppista hedelmäisyyttä, raikasta herukkaa, sekä pehmeän keveä turpeisuus. Maltaisuus on myös hyvin esillä. Saman aikakauden 12-vuotiaaseen verrattuna todella kevyt ja hentoprofiilinen. "Helppo ja miellyttävä".

Viskin suutuntuma vaihtelee jossain kevyen ja täyteläisen välimaastossa. Makua hallitsee hedelmäinen makeus, sametinpehmeän turpeisuuden ja maltaisuuden muodostaessa taustalle tasapainoisen rungon. Raikas kirpakka marjaisuus tuo vivahteikkuutta. "yksinkertainen ja nuorekas".

Jälkimaku on kirpeän marjainen, hieman pistävä ja melko lyhyt. Nuori ikä tulee nyt selvästi esiin, eikä viskin makuprofiili enää kehity. Puhdas maltaisuus, raa'ahko hedelmäisyys.

Kevyt, raikas ja nuorekas, oman aikansa "perusmalt". Ihan maukas ja tislaamolle tyypillinen maku, mutta ehkä hieman turhan kevyenä. Ylempänä mainittu 12 yo tarjoaa huomattavasti täyteläisemmän ja monipuolisemman makumaailman. Toisaalta De Luxe on kuitenkin taas selvästi maukkaampi kuin tislaamon 2000-luvun nuorukaiset, kuten 8 yo, Legend ja Surf.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti