sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Bowmore 1981 28 yo

Maistelussa Bowmoren uuden Vintage-sarjan ensimmäinen osa.


Bowmore Vintage 1981, 28 yo, 49,6%. Bottled 2010. Ex-Bourbon Casks, 402 bottles.

Tuoksu on raikkaan kukkainen ja mehukkaan marjainen. Reilusti makeita kypsiä keltaisia hedelmiä, sekä vahvan aromaattista laventelia. taustalla hento kuivahko turpeisuus, mutta ei juurikaan savua.

Maku on erittäin pehmeä ja mukavan makea. Kypsää, (miltei ylikypsää) trooppista hedelmäisyyttä - ananas, papaija, aprikoosi, appelsiini. Aromikasta kirpakkaa marjaisuutta - mustaherukanlehti, sekä "parfyymimaista" laventelia. Taustalla mukavana kontrastina kuiva turpeisuus, mutta tuoksun tavoin savuisuutta vain hyvin hento aavistus, jos sitäkään. Kermatoffeisen täyteläinen "runko".

Jälkimaku kuivahtaa reippaasti turpeisempaan suuntaan ja hieman savuisuuttakin nousee nyt esiin. Trooppinen hedelmäisyys jatkuu vahvana, mutta nyt kypsä makeus on muuttunut sopivasti kirpeäksi ja kuivemmaksi. Maku jatkuu pitkään ja aromirikas kukkais-hedelmä-turvesekoitus säilyy aistittavana todella kauan.

Kukkainen, makea ja täyteläinen Bowmore.  Nautittava ja herkullinen viski, joka edustaa hyvin tislaamon 1980-luvun alun tuotantoa.
Aika lasissa (happi) avaa makua ja vasta pienellä odotuksella viski puhkeaa todella kukkaansa ja kaikki sen sisältävät vivahteet pääsevät valloilleen. Tämän viskin nauttimisessa ei siis kannata kiirehtiä. Alkoholiprosentti tuntui sopivalle, eikä veden lisäys tähän viskiin ollut tarpeellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti