torstai 20. toukokuuta 2010

Serendipity

Jatketaan Blasdan jälkeen toisella suhteellisen kevyellä Ardbegtuotteella, tosin tällä kerralla kyseessä on sekoite:

Serendipity, 40%.
Supreme Blended Malt Scotch Whisky.
Guaranteed 12 years old.
Released 2005.


Tarinan mukaan Serendipity syntyi vahingossa, kun iäkkään Ardbegin sekaan pääsi jossain tuotantovaiheessa vahingossa 12-vuotiasta Glen Morayn viskiä. Tämä sekoitus päätettiin pullottaa ja nimettiin Serendipityksi. Sisällöstä 2 osaa on noin 12-vuotiasta vuoden 1992 Glen Morayta ja peräti 8 osaa huomattavasti vanhempaa Ardbegia.

Tuoksu on varsin mielenkiintoinen. Maltillista savua ja 1970-luvun Ardbegeista tuttua mausteisuutta, (kaneli, kaakao, inkivääri, muskotti). Pehmeää maltaisuutta ja kuivattuja hedelmiä, vaniljaa.

Maku on eritäin pehmeä. Tuoksun vivahteikkuus ei aivan jatku maussa, vaan viski on profiililtaan varsin tasainen ja kevyehkö. Turpeista savuisuutta, kypsiä hedelmiä, salmiakkista suolaisuutta ja vaniljaa. Todella helposti juotava ja "helppo".

Jälkimaku on lyhyehkö, mutta ihan miellyttävä. Savuisus kuivuu ja sulautuu hyvin yhteen myös kuivuvan hedelmäisyyden kanssa. Lopussa tuoksusta tuttu mukava mausteisuus nousee jälleen esiin.

Helppoa ja hyvää perusviskiä, jossa Ardbegpiirteet ovat selvästi tunnistettavissa, ainakin kun ennalta tietää mitä lasissa on. Glen Moray tuo sekaan keveämpää maltaisuutta ja leikkaa Ardbegin vahvuutta. Rinnakkain maistelussa selvästi parempi ja kypsempi kuin toissapäivänä arvosteltu "Ardbeg light" Blasda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti