keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kadonneiden kirjojen metsästäjät


Viskin nauttimisen ohella on usein mukava selailla myös viskikirjallisuutta, kuten tälläkin blogilla on varmaan muutamaan kertaan tullut mainituksi ja erinäisiä kirjojakin on arvosteltavina ollut.



Uusien kirjojen lisäksi oma viehätyksensä on myös vanhemmissa, monesti jo loppuunmyydyissä teoksissa ja niiden "metsästämisessä". Tässä hyvänä apuna on internetin ihmeellinen maailma, josta pienella etsinnällä löytyvien käytettyjen kirjojen kauppiaiden valikoimista tekee välillä mukavia löytöjä.



Omalla kohdalla uusimmat hankinnat ovat hyllystä aiemmin puuttuneet Michael Jackson's Malt Whisky Companion 1th Edition vuodelta 1989, sekä saman kirjan 2nd Edition vuodelta 1991. Brittiläisistä käytettyjen kirjojen kaupoista löytyneet teokset eivät kukkaroa edes paljon köyhdyttäneet, sillä yhteensä kirjoille kertyi hintaa postikuluineen vain 12 euroa. Molemmat kirjat olivat ikäänsä nähden myöskin hyväkuntoiset ja siistit. Tässäpä siis mukava nostalgiapaketti tuleviksi illoiksi, jossa tutkimista riittää vanhojen pullotteiden parissa. Mielenkiintoista onkin lukea 20 vuotta sitten tuoreeltaan tehtyjä arvioita monista silloisista "perusviskeistä", jotka nykyään luetaan arvokkaiksi harvinaisuuksiksi.


Ja kuten monessa muussakin, niin myös näissä kirja-asioissa nälkä kasvaa syödessä, joten Malt Whisky Companion-sarjasta vielä itseltä viimeisenä puuttumaan jäänyt 3th Edition (1994) tuli nyt myös laitettua tilaukseen.. Hintaa erittäin hyväkuntoiseksi luonnehditulla kirjalla postikuluineen oli Briteistä tilattuna £4,40. Sitten vaan odotellaan taas postilaatikon kolahdusta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti