perjantai 14. toukokuuta 2010

Port Ellen 1978 23 yo, Signatory #5338


Maistelussa tuhti Port Ellen:

Port Ellen Vintage 1978,
56,5%,
Matured in oak cask for 23 years.
Distilled 7.9.1978, bottled 5.3.2002,
cask no 5338,
bottle no 152 of 204,
Signatory Vintage


Tuoksu on vahva, voimakkaan merellinen ja suolainen. Tiukka ja "ronski", jotain yskänlääkemäistä. Kevyt savuisuus.

Maku on täyteläinen, merellinen ja "likaisen" savuinen. Rosoinen vivahteikkuus - terva, merisuola, kevyt yrttisyys ja pehmeä hedelmäisyys. Tuhtirunkoinen "hiomaton timantti".

Jälkimaussa reilu nuotiosavu nousee päällimmäiseksi ja merellinen tuulahdus "puraisee" taustalla. Maku loppuu ehkä aavistuksen liian lyhyeen.

Mukavan rosoinen ja hiomaton Port Ellen. Hyvä ja maukas, vahva ja erikoisella tavalla "likainen". Ei ehkä jokaisen makuun, mutta itse kyllä pidin kovasti. Ei kaikkien tarvitse aina olla niin siloiteltua ja tasaista.

2 kommenttia:

  1. Kuinka tämä vintage 1978 single cask suhteutuu näihin OB-pullotteisiin samalta vuodelta? OB:than ovat toki monien tynnyreiden sekoitteita, mutta kuitenkin..Löytyykö tätä yhteistä "punaista lankaa" kyseisen vuoden Port Elleneille?

    VastaaPoista
  2. Paljon on yhtäläisyyksiä OB-pullotteisiin, kuten tuo merellisyys ja vahva savuisuus, joka on pääsääntöisesti reippaampaa näissä 1978 tislatuissa kuin vaikkapa vuoden 1979 versioissa.

    Muuten tämä Signatory olikin sitten kaikessa särmikkyydessään selkeästi omanlaisensa yksilö, kuten hyvän single caskin tuleekin olla. Annual Releaset tuppaavat olemaan hiotumpia ja sen myötä tavallaan mielikuvituksettomiakin.

    Verrokkina rinnalla maisteltu Rare Malt-sarjan 1978 22yo tuntui aluksi jäävän tämän single caskin jalkoihin, mutta avauduttuaan täysin sen makujen tasapaino ja jälkimaun pituus olivat kuitenkin ylittämättömät.

    VastaaPoista