sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Glenkinchie 10 yo

Maistelussa vaihteeksi viskiä Lowlandin alueelta:

Glenkinchie 10 yo, 43%

Tuoksu on pehmeä ja melko täyteläinen. Makeahkoa hedelmäisyyttä ja märkää turvetta. Savua ei juurikaan löydy. Maltaisuus on selkeää ja runsasta. "Puhdaspiirteinen ja hyvä mallasviskin tuoksu".

Tämä viski on profiililtaan alueelleen tyypillisesti kevyt, mutta suussa sulavan pehmeä ja mukavan helposti nautittava. Kuivahko maltaisuus, makeat keltaiset hedelmät sekä vaniljainen mausteisuus toimivat hyvänä runkona. Taustalla pehmeää kevyttä turpeisuutta ja aivan hento aavistus savuisuutta.

Jälkimaku jatkuu miellyttävänä. Maltaisuus kuivuu entisestään ja tuoreen viljan maut nousevat esiin. Raikas ripaus minttua sekä kesäistä ruohikkoa.

Tämän Glenkinchie-tislaamon tuotevalikoimasta jo poistuneen pullotteen korvasi vuonna 2007 julkaistu 12-vuotias ja vaikka tuota uudempaa versiota ei nyt rinnalla maistelussa ollutkaan, niin muistikuvien mukaan nyt maisteltu 10-vuotias on kyllä täyteläisempi ja maukkaampi kuin nykyinen pari vuotta iäkkäämpi pullotus.
Glenkinchie 10 yo on ehkä hivenen aliarvostettu viski, jonka hintakaan ei päätä huimaa, (jos jostain vielä onnistuu sitä löytämään).
Tämä tuote on selkeä ja "puhdas" esimerkki hyvästä ja edullisesta "perusmallasviskistä".

Monien muiden tavoin tämänkin viskin etiketti koki vuosien varrella pientä uudistumista, alla pari versiota. (Vasemmalla vanhempi, oikealla uusin):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti