keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Feis Ile 2010 osa 4: Bowmore


Bowmore 25 yo, 53,1%. Feis Ile 2010, (25th Anniversary commemorative bottling), 100 bottles.

Tuoksun aluksi esillä on tuhdin täyteläinen turpeisuus, mutta pian taustalta nousee runsaasti pehmeää hedelmäisyyttä, (aprikoosi), raikasta merellisyyttä sekä makeaa kukkaisuutta. Ripaus kirpeähköä marjaisuutta. Hyvin hento savuisuus. Pehmeä ja kevyen seesteinen.

Maussa makeat ja kuivatut hedelmät vuorottelevat vivahteikkaasti keskenään kuivahkon savuhunnun päällä. Trooppista hedelmäisyyttä, raikasta marjaisuutta. Taustalla kuivahko turpeisuus. Iän tuomaa "rauhallisuutta" ja tyylikkyyttä, kukkaista hunajaisuutta, kevyesti laventelia.

Jälkimaku jatkuu maukkaana, laventelisuuden noustessa enemmän esiin. Makeus säilyy yllättävän hyvin, savuisuus jatkuu kevyenä. Ihan hyvä tasapaino.

Ainakin muiden maistettujen Feis Ile-pullotteiden rinnalla erittäin hyvää. Hienoja "makuelementtejä", mutta jotenkin tuntuu että parempaankin olisi ollut vielä mahdollisuus. "Rauhallinen" ja hyvä, mutta kokonaisuus jää ehkä hieman liian tasaiseksi verrattaessa vaikkapa tislaamon 1960-luvun vivahteikkaaseen "huipputuotantoon". Toisaalta muutamaan aiemmin lukemaani kriittiseen arvioon verrattuna tämä viskielämys oli kuitenkin varsin positiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti