maanantai 11. joulukuuta 2023

Glen Avon 12 yo (black & white label, early 1980’s)

Gordon & MacPhailin vanhaa Glen Avon -sarjaa 1980-luvun alusta. Kuten aiemminkin näiden kohdalla pidän kiinni oletuksesta, että sisältö on peräisin Glenfarclasilta.

Glen Avon 12 yo, 40%. Avonside Whisky Ltd (Gordon & MacPhail), 75cl (black & white label, early 1980’s)



Tuoksu kuivahkon sherryinen, rusinainen ja kypsän luumuinen. Kahvia, pehmeää maltaisuutta ja vanhaa tammitynnyriä. Taustalla yskänlääkemäistä katkeruutta ja aavistus sitrusten happamuutta.

Maku jatkaa tuoksun linjaa saumattomasti. Herkullinen sherry, paahteisena tuntuva tammi, rusinat, luumut ja kahvi hallitsevat. Siirappista yskänlääkemäisyyttä, sekä sitrusten happamuutta ja raikkautta. Suutuntuma on öljyinen.

Jälkimaku jatkuu pehmeänä ja tasapainoisena. Maukas sherry ja nätti tammi hallitsevat. Maku kuivahtaa sopivasti. Maltaisuus on runsaana läsnä. Kahvi, vahva tumma suklaa ja kuivatut luumut tuntuvat selkeinä. Lääkemäisyys tuo kivan katkeruuden taustalle. Suutuntuma säilyttää öljyisyytensä loppuun asti.

Tasapainoinen ja todella pehmeä vanhan ajan sherryttely. Maukas viski.

Makuprofiili on varsin lähellä saman pullotussarjan 15-vuotiasta. Rinnakkainmaistelussa 12 yo omaa hieman vahvemman makuprofiilin, mutta 15 yo avautuu ajan kanssa hieman vivahteikkaammaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti