perjantai 29. joulukuuta 2023

Blogi 15 vuotta: Macallan-Glenlivet 1957 15 yo, Gordon & MacPhail

Tänään tulee kuluneeksi tasan 15 vuotta tämän blogin perustamisesta. Juhlan kunniaksi arviossa 15-vuotiasta viskiä. Paljon on vielä viskejä maistamatta ja  konsertteja käymättä, joten tällä kaavalla jatketaan myös vuonna 2024.

Macallan-Glenlivet 1957 15 yo, 43%. 

Matured in Sherry Wood. Gordon & MacPhail (Pinerolo Import)




Tuoksu on raikkaan sherryinen ja kypsän trooppisen hedelmäinen. Persikkaa, mangoa ja aprikoosia. Kiva herukkainen kirpeys, seesteinen tammi ja pehmeä maltaisuus tuovat vivahteita taustalle. Tyylikäs ja tasapainoinen.

Maku on täyteläinen ja mehukkaan hedelmäinen. Sherry tuntuu kevyenä ja makeahkona. Tammi nousee esiin kokonaisuutta kuivattavana ja pölyisenä (obe). Herukkaisuus tuo kirpeyttä ja happamuutta.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja suutuntumaltaan öljyisenä. Hedelmäinen sherryn makeus säilyy loppuun asti, vaikka tammi loppua kohden voimistuukin. Pehmeä maltaisuus pitää rungon hyvin koossa. Makua riittää miellyttävän pitkään.

Kaunis, makean sherryinen ja trooppisen hedelmäinen viski. Hieno esimerkki hieman kevyemmän sherryisyyden omaavasta vanhasta Macallanista. Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti